Mellunkylä kukoistaa: Kaupungin kehityssuunnitelmat etenevät

Mellunkylä on monipuolinen ja elinvoimainen itä-helsinkiläinen kaupunginosa, joka on kokenut merkittävää kehitystä viime vuosina. Alueen kaavat ja suunnitelmat ovat tukeneet sen uudistumista, ja tuloksena on vehreä ja viihtyisä ympäristö asukkaille ja vierailijoille.

Tulevaisuudessa tarkoituksena on laajentaa alueen asumistarjontaa, vaikka eri elämäntilanteisiin löytyy jo nyt monipuolisesti sopivia asuntoja. Uuden rakentamisen myötä Mellunkylä houkuttelee yhä enemmän uusia asukkaita ja yrityksiä, jotka tuovat mukanaan lisää palveluita ja kassavirtaa. 

Mellunkylän kehittyminen on houkutellut uusia asukkaita ja yrityksiä alueelle, mikä on edistänyt alueen taloudellista kasvua. Etenkin yhteisöllisyys ja yhteistyöllä toteutetut hankkeet ovat olleet keskeisiä tekijöitä Mellunkylän onnistuneessa kehityksessä.

Uudet rakennushankkeet ja tehostuvat liikenneyhteydet

Mellunkylässä on käynnissä mittava rakennusprojekti, joka on merkittävä koko Helsingin mittakaavassa. Erityisesti Mellunmäen metroaseman läheisyyteen suunnitellaan uutta rakentamista, joka tuo alueelle huomattavan asuntojen määrän. Metroasemakortteleihin kaavoitetaan uusia asuntoja ja liiketiloja, mikä parantaa alueen palveluita ja lisää Mellunmäen vetovoimaa.

Esimerkiksi Ounasvaarantie-Pallaksentien alueelle on suunniteltu omistus- ja vuokra-asuntoja jopa 1750 asukkaalle. Tämä luo uusia mahdollisuuksia monille asukasryhmille ja vastaa kaupungin kasvavaan asuntotarpeeseen. Mellunkylän kehittämisessä ei unohdeta muitakaan alueita, sillä myös Länsimäentien ja Itäväylän risteykseen suunnitellaan uutta asuinaluetta. 

Näkymät ovat muutenkin lupaavat, sillä Mellunkylän liikenneyhteydet on suunniteltu parannettaviksi. Mikäli Vantaan ratikka ja Raide-Jokeri 2 -pikaraitiohankkeet saavat vihreää valoa, ne tuovat merkittäviä parannuksia alueen liikenneinfrastruktuuriin. Tämä tarkoittaa entistä sujuvampia ja nopeampia liikenneyhteyksiä niin kaupungin sisällä kuin sen ulkopuolella.

Luonnonhelmassa: Vihreät puistot ja luontoalueet Mellunkylän sydämessä

Mellunkylä on alue, joka tarjoaa runsaasti luonnonläheisiä elämyksiä ja viihtyisiä ympäristöjä asukkaille. Lukuisat viheralueet, puistot ja metsät tarjoavat ihanteelliset puitteet ulkoiluun, rentoutumiseen ja jopa marjastamiseen. Erityisen merkittävä kohde on Kivikon pohjoisosan suunniteltu luonnonsuojelualue, joka säilyttää alueen luonnonarvot.

Maisemat Mellunkylässä ovat tyypillisesti kauniita mäntymetsiä ja kallioita. Kerrostalojen pihoilla on avaria ja vehreitä alueita, jotka houkuttelevat asukkaita viettämään aikaa ulkona. Lisäksi alueella on useita liikunta- ja leikkipuistoja sekä muita puistoja, jotka tarjoavat viihtyisiä paikkoja ajanviettoon ja yhdessäoloon.

Toinen erityinen helmi Mellunkylässä on Aarrepuisto Vesalassa, joka koki peruskorjauksen vuonna 2006. Tämä puisto tarjoaa upeita näkymiä ja rauhallisia hetkiä virtaavan Mellunkylänpuron sillalta. Ihasteltavana on laaja valikoima erilaisia kasveja ja kasvilajeja, joista osa on harvinaisia.

Mellunmäen kaupunginosapuistoon kuuluvat lisäksi leikkipuisto Mellunmäki ja Mellunmäen virkistysalue. Alueen kehittäminen on käynnissä, ja suunnitelmissa on tuoda puistoon uusia leikkivälineitä, pienpelikenttä, senioriliikuntapaikka, piknikpöytiä ja muita viihtyisiä paikkoja asukkaiden virkistäytymiseen.

Myös Kontulan lampipuisto on monipuolinen ja viihtyisä alue, joka sisältää Leikkipuisto Lampin kahluualtaineen, koirapuiston, alppiruusuistutuksia ja nurmikenttiä. Tällä hetkellä alppiruusuistutuksia laajennetaan entisestään, ja mukaan ollaan lisäämässä pölyttäjäpuisto lisäämään alueen ekologista monimuotoisuutta.

Kontulan uusi ostari monipuolistaa palveluvalikoimaa

Vaikka Mellunkylän täysi-ikäiset asukkaat nauttivat nettikasinoiden tarjoamasta viihteestä ja ajanvietteestä, kuten monet muutkin ihmiset ympäri maailmaa, löytyy alueelta monenlaista tekemistä myös reaalimaailmassa. 

Samanlaisia bonuksia ei ehkä ostoksista tipu, mutta palveluiden osalta Mellunkylä on panostanut laadukkaisiin vaihtoehtoihin. Alueelta löytyy kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja muita liikkeitä, jotka takaavat asukkaille kätevän ja helpon arjen. 

Vuonna 2020 Kontulan ostarin alueelle haettiin uutta suuntaa arkkitehtuurikilpailun avulla. Kilpailun järjestivät alueella toimivat liikekiinteistöjen omistajat yhteistyössä kaupungin kanssa. Voittajaksi valikoitui suunnitelma nimeltä ”Vaellus”, jonka toteutuksesta vastasi Arkkitehtitoimisto Opus, maisema-arkkitehtuurista Nomaji ja teknisestä erityissuunnittelusta Ramboll Finland.

Helsingin uudessa yleiskaavassa pyritään kehittämään Kontulan keskustaa monipuoliseksi alueeksi, joka yhdistää kauppoja, julkisia palveluita, toimitiloja, asumista, puistoja, virkistys- ja liikuntapalveluita sekä kaupunkikulttuuria. Tavoitteena on luoda houkutteleva ja elinvoimainen kaupunkiympäristö, joka palvelee asukkaita monipuolisesti.

Mellunkylä: Edullinen asuinalue Helsingissä

Mellunkylän asuntojen hintataso vaihtelee alueittain ja asuntotyypeittäin, mutta yleisesti ottaen Mellunkylän asuntojen hinnat ovat usein edullisempia kuin Helsingin keskustan alueilla. Mellunkylä on tunnettu kohtuuhintaisena asuinalueena, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille asukkaille.

Helsingin asuntojen hintataso on yleisesti ottaen korkeampi verrattuna muihin Suomen kaupunkeihin, ja tämä pätee myös Mellunkylään. Silti verrattuna esimerkiksi Helsingin kalliimpiin kaupunginosiin, kuten keskustaan, Punavuoreen tai Etu-Töölöön, Mellunkylän asuntojen hinnat ovat yleensä edullisempia.

Asuntojen hinnat kuitenkin riippuvat monista tekijöistä, kuten sijainnista, asunnon koosta, kuntoisuudesta ja näkymistä. Koska asuntojen hintakehitys voi vaihdella ajankohdasta riippuen, suositeltavaa on seurata alueen asuntomarkkinoita ja hintakehitystä ajankohtaisista lähteistä, kuten alueen kiinteistönvälittäjiltä. Alueen kasvava suosio saattaa tulevaisuudessa vaikuttaa asuntojen hintoihin, ja tehdä asumisen Mellunkylässä aiempaa kalliimmaksi.